Hvordan bruke husketeknikker for huske hverdagsting

Handleliste

Hverdagshukommelse er lett for noen og vanskeligere for andre. For å si det sånn, jeg er ganske langt i fra å sette verdensrekord i å huske hverdagslige ting, men jeg jobber med saken og blir litt etter litt bedre. Å huske en handleliste med 20 varer er for meg veldig enkelt, men det kan jo være at jeg tenker på noe annet i det jeg kjører forbi butikken slik at jeg kommer hjem uten noen varer. Her blir jeg et ynkelig offer for fenomenet «ute av syne, ute av sinn». Men jeg har et par triks på lur for å motvirke dette. Et triks jeg har benyttet meg av er å legge noe i synsfeltet som stadig minner meg på at det er et eller annet jeg må huske. Det er viktig at det er noe som bryter med det normale. Det kan for eksempel være en isskrape eller tyggispakke foran speedometeret eller en hanske tredd over girspaken. Disse irriterende elementene minner meg stadig på at noe må huskes, og da pleier jeg som regel å huske hva det var.

barnesete

Hver tirsdag må jeg huske å ta ut babysetet av bilen vår fordi min kone skal på babysang. For en tid tilbake ble jeg minnet på dette før jeg gikk ut døren, men da jeg kom ned til bilen var jeg litt stresset, var fokusert på å gjøre ting fort, ble forstyrret av en elektriker og glemte hele setet. Det er ekstra flaut å glemme slikt når jeg bruker så mye tid på å trene hukommelsen. Min kone var ikke akkurat blid den dagen. Her blir jeg igjen tatt på sengen av «ute av syne, ute av sinn». For å være sikker på å huske det etter dette benytter jeg meg igjen av noe som bryter med det normale. Det kan for eksempel være å henge jif baderom-flasken på dørhåndtaket. Og for å være sikker på å ikke glemme det på vei ned til garasjen, tar jeg på meg jakken feil vei. Det ser ikke bra ut i møtet med mine naboer, men hva gjør vel det når det sørger for at jeg husker å ta ut babysetet og min kone er lykkelig!

Å huske paraply er faktisk en av mine sterke sider. Her benytter jeg meg av prinsippet «det er lettere å huske en stor ting enn mange små». Jeg hekter derfor alle tingene min sammen til en ting, putter luen, hanskene og skjerfet i armen på jakken og hekter paraplyet fast i jakken også. Når jeg skal gå er det stor sannsynlighet for at jeg husker jakken og da husker jeg alle mine andre eiendeler også! En god vane som minsker paraply- og hanskebudsjettet betraktelig!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *