Extreme Memory Tournament!

 

 

HUSK BEDRE_EYES2-kopi

26. og 27. april var jeg med i «Extreme memory tournament» i San Diego, USA! De 16 beste utøverne i hukommelse i verden var invitert til en helt ny type konkurranse i hukommelse. Vanligvis i en hukommelseskonkurranse sitter alle hver for seg og stirrer ned på arkene sine og prøver å huske mest mulig. Man får poeng i 10 ulike øvelser alt etter hvor mye og hvor raskt man husker, og den som får flest poeng sammenlagtvinner. Det finnes ting det er mer spennende å se på enn en tradisjonell hukommelseskonkurranse, og Extreme Memory Tournament var et forsøk på å gjøre det mer spennende for publikum å følge med. Her var det dueller på maks ett minutt og alt skjedde på data. Dette gjorde at de som så på kunne følge med og se på en skjerm alt utøverne gjorde. De kunne til enhver tid se hvem som lå best an eller om noen av de husket feil. Dette kunne man også følge med «live» på den store verdsveven. Det høres kanskje ikke så imponerende ut, men det er et stort steg i riktig retning for hukommelsessporten.

Første dag var det «gruppespill» med 4 grupper på 4 personer. Alle i gruppen møttes i dueller mot hverandre i de 4 øvelsene, 1 kortokk, 60 siffer, 30 navn og 50 ord. I hver øvelse var det om å gjøre å huske mest mulig på et minutt, og hvis noen husket like mye var det den med best tid som vant. De 2 beste i gruppen gikk videre til kvartfinale. I tillegg var det pengepremier på 4000 $ til de som oppnådde beste tid i de 4 ulike øvelsene. Jeg vant gruppen min og var nære på å få beste tid i kortstokk, men endte opp med 30,40 sekunder som var nest beste tid. Jeg var ganske fornøyd med dag 1.

Dag 2 gikk det ikke så bra. Her møtte jeg Mark Anthony Castaneda fra Fillipinene og var klar favoritt da jeg hadde bedre resultater enn han i alle de 4 ulike øvelsene fra dag 1. Dårlig søvn flere dager på rad (9 timer forskjell i tid) og at jeg ikke var nok «på» gjorde at jeg tapte. Jeg feilet 2 ganger i favorittøvelsen min kortstokk og da blir det vanskelig å trekke i land seieren. Gratulerer til Mark!

Den mest spennende kampen under hele turneringen var Semifinalen mellom svenske Jonas von Essen (min treningskamerat) og Johannes Mallow (ranket som nummer 1 i verden). Jonas begynte veldig bra og ledet 3-0 og manglet kun 1 seier for å gå til finalen. Jonas fikk en «mental melt down» som han kalte det og tapte 4 ganger på rad og Johannes gikk ut som seierherre. jeg har aldri i mitt liv sett noen så skuffet som Jonas var etter den kampen. Som plaster på såret vant han bronsefinalen og ble nummer 3.

Finalen gikk mellom 2 tyskere, Johannes Mallow og Simon Reinhard. Selv om Johannes er ranket som nummer 1 i verden og Simon som nummer 2, var Simon favoritt da han er veldig stabil og god i korte øvelser. På dag 1 var det han som hadde bestetid i 3 av 4 øvelser. I finalen var det første mann til 5 seire og Simon Reinhard vant ganske klart. Gratulerer!

For min egen del var det surt å ryke ut mot antatt dårligere motstand, men det var veldig gøy å være med og neste år skal jeg klatre enda litt høyere!

Under et bilde av vinnerne Simon Reinhard, Johannes Mallow og Jonas von Essen.

Skjermbilde 2014-05-19 kl. 14.55.19

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *